ELKONEET OY

AGENTUURI JA MAAHANTUONTILIIKE

Russel Finex

Klikkaa päämiehemme logoa päästäksesi heidän kotisivuilleen -->

Russel Finex tuotteisiimme liittyviä hakusanoja ovat:

 

 • seulakoneet
 • itseimevät seulakoneet
 • keskipakoseulat
 • tarkistusseulat
 • täryseulat
 • painesuodattimet
 • prosessikoneet
 • itsepuhdistuvat suodattimet

 

Yhtiö perustettiin v. 1934 ja Russell Finex on nyt nauttinut yli 80 vuotta jatkuvaa tuloksellista kasvua ja on se tullut maailman johtavaksi tiheällä seulakankailla tapahuvan seulonta-teknologian toimittajaksi. Russell Finex valmistaa tarkistus- ja fraktiointiseulakoneita, joissa on heidän patentoimansa Vibrasonic korkeataajuinen lisälaite, joka pitää jopa 20 mikrometrin seulakankaat tukkeutumattomina, jotta näinkin hienoja jauheita voidaan seuloa teollisessa mittakaavassa. Seulakoneiden lisäksi Russell Finex suunnittelee ja valmistaa itsepuhdistuvia nestesuodattimia elintarvike-, kemian ja prosessiteollisuudelle. Russell Finex:llä on tehtaita Englannissa, Belgiassa ja USA:ssa sekä  maailman laajuinen myyntiverkko, jossa on myyntikonttoreita tai edustajia 140 maassa.

 

Russell Finex on aina panostanut voimakkaasti kehitystyöhön jonka takia he ovat olleet ja ovat edelleen uranuurtajia  monissa erilaisissa seulonnan ja suodatuksen tekniikoissa ja laitteissa.

Russell Finex on seulonnan pioneereja!

Ensimmäinen vallankumous seulonnassa tapahtui kun englantilainen Russell Finex kehitti ja patentoi vuonna 1936 ns. hyrräviipotuspyörötäry-seulan, jossa täry aikaansaadaan seulakankaan alla moottorilla, joka pyörittää erillisellä akselilla olevia tärypainoja.

 

Tällainen rakenne oli valtava edistysaskel hitaasti edestakaisin liikkuviin suorakaiteen muotoisiin seuloihin nähden.

 

Toinen vallankumous tapahtui kun Russell Finex kehitti ja patentoi v. 1990 ns. Vibrasonic laitteen. Tämä oli yhtä suuri mullistus seulontatehoon kuin Russellin vuonna 1936 patentoima hyrräviipotustäryseula.

 

Vibrasonic-laitteessa Piezzo-sähköinen elementti värisyttää seulakankaiden lankoja 30 000 kertaa sekunnissa. Vibrasonic laite on tarkoitettu kuivien aineiden seulomiseen erittäin hienoilla seulakankailla (esim. 20 mikrometriä).

 

Kolmas vallankumous seulakoneen kapasiteetissa tapahtui n. 30 vuotta sitten kun Russell kehitti ns. Compact seulakoneet, joissa ylikokoinen aines saatiin poistumaan automaattisesti seulakankaalta. Seulottu tuote poistuu suoraan alas.

Syyt, jotka tekevät Compact- seulakoneet ylivoimaisiksi muun tyyppisiin seulakoneisiin nähden:

 

suuri kapasiteetti johtuen Compact seulakoneiden valetuista rungoista ja tehokkaista tärymoottoreista (tärymoottoria voidaan käyttää 100 %:n teholla seulakankaan täryttämiseen) seulotun jauheen suora kulkureitti Compact- seulakoneen läpi

 • paljon tehokkaampi kuin vastaavankokoiset muuntyyppiset seulakoneet
 • Compact seulakonesarjassa seulakankaiden halkaisijat 400, 600, 900 ,1200 tai 1500 mm
 • mahdollisuus käyttää seulakankaan puhdistuslaitteita, esim. Vibrasonic-laitetta, joka mahdollistaa hienojen seulakankaiden (jopa 20 mikronia) käytön teollisessa mittakaavassa ilman, että seulakankaat tukkeentuvat.
 • kaasutiivis rakenne, kone on kuin pullo, jonka keskellä on seulakangas
 • ei kuluvia, eikä vuotavia akselitiivisteitä (keskipakoseulat)
 • edullinen hinta ja pieni huollon tarve johtuen koneen yksinkertaisesta rakenteesta
 • alhainen äänitaso, alle 70dB

Russell seulakoneiden esitteitä:

Vibrasonic Spiroscreen

Itsepuhdistuvat suodattimet

Erilaisia itsepuhdistuvia suodattimia on valmistettu jo kauan. Mutta käyttäjät eivät olleet niihin tyytyväisiä, koska niitä oli vaikea huoltaa. Russell päätti parantaa näiden suodattimien rakennetta ja palkkasi kokeneimmat suodattimien suunnittelijat kehittämään parempaa itsepuhdistuvaa suodatinta.

 

Russellin itsepuhdistuvilla painesuodattimilla on seuraavia etuja kilpailijoihin suodattimiin nähden:

 

 • Laitteella saadaan tuntuvia säästöjä verrattaessa painesuodattimiin, joissa käytetään pois-heitettäviä  suodatinpusseja ja  patruunoita.
 • Tarkin mahdollinen suodatus joko Russell Microscreen- tai kolmiolanka- suodatinelementtejä

 

Russell Microscreen:in pyöreät  reiät eivät  suurene, kuten suodatinpussien reiät suurenevat paineen kasvaessa. Microscreenin reikien halkaisijat on tehty erittäin tarkasti, jolloin vain reikiä suuremmat partikkelit poistetaan tuotteesta.

 

Spiraalikaapija kaapii jatkuvasti sisältäpäin sylinterimäisen ruostumattoman suodatinelementin koko pinta-alaa, estäen tukkeentumisen sekä kuljettaa ylikokoiset partikkelit suodattimen kartiomaisen pohjaan, johon  ylikokoinen konsentroituu ja  poistuu mahdollisimman kuivana kun suodattimen pohjassa oleva ylikokoisen poistohana avataan.

 

Spiraalikaapijan ansiosta on mahdollista asentaa painesuodatin myös vaakasuoraan,  jolloin   painesuodattimen asentaminen helpottuu oleellisesti kun asennustilaa on pystysuunnassa vähän.

 

Q-tap suodattimen kyljessä mahdollistaa näytteiden oton suodatuksen aikana ja suodattimen tyhjentämisen täydellisesti suodatetusta tuotteesta, jolloin suodatetun tuotteen hävikki on mahdollisimman pieni tuotteen vaihdon yhteydessä.

 

Russell itsepuhdistuvien suodattimien esitteitä:

Russel Eco Self Cleaning Filter

New Russell 502 Eco Self Cleaning Filter

Tutustu Russelin uusiin tuotteisiin:

TUTUSTU MYÖS MUIHIN PÄÄMIEHIIMME KLIKKAAMALLA LOGOA:

 Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

Elkoneet Oy               Elontie 22 B, FI-00660 Helsinki           Puh. 010 239 3500       Sähköposti: martti.liuhto@kolumbus.fi